Viţă

vigne

CULTIVAREA
VIȚEI DE VIE

Cultura viței de vie este o profesie pasională. Înființată de mai mulți ani, viță de vie se confruntă cu diverse pericole între recoltele de struguri. Mucegaiul downy, mucegaiul pudră, seceta, înghețul și deficiențele elementelor esențiale sunt toți factori limitatori care pot perturba ciclul plantelor pe parcursul unei campanii și pe durata de viață a exploatării sale.

Înființate pe terroirs specifice, care dau caracteristicile lor de vin, viță de vie suferă adesea de deficiențe în elemente majore și micro-elemente. Nu este neobișnuit, de exemplu, să se observe că fierul nu este disponibil și asimilabil atunci când pH-ul solului depășește 7. Acest lucru generează cloroză ferică, care duce la îngălbenirea frunzelor de viță de vie în jurul coastelor lor cauzate de o scădere a activității fotosintetice. Prin urmare, sinteza zaharurilor și acumularea lor în ciorchinii de struguri sunt reduse. Întregul metabolism este apoi afectat.

SFATUL NOSTRU

Viticultorul trebuie să ajute viță-de-vie să intensifice simbioza dintre plante și microorganismele din sol pentru a lupta împotriva:

  • Lipsa biodisponibilității elementelor esențiale pentru dezvoltarea viței de vie
  • Boli fungice

Prin urmare, este necesar să se stimuleze anumite ciuperci din sol, ar fi trichoderma și alte micorhizae, astfel încât să se lupte în mod eficient împotriva colonizării speciilor patogene prin igienizarea rizosferă de plante. Acest lucru creează o barieră de protecție naturală reală. Activitatea lor enzimatică, de asemenea, face posibilă pentru a face disponibile substanțe nutritive blocate de niveluri excesiv de ridicate de pH-uri. Dezvoltarea ciupercilor în părul rădăcină al plantelor de viță de vie ajută la combaterea perioadelor de secetă. Doriți să vă asigurați că aveți viță de vie sănătoasă, precum și cantitatea și calitatea strugurilor? Descoperiți soluțiile de fertilizare care lucrează pentru dezvoltarea optimă și durabilă a viței de vie.

Pentru o mai bună producție de vin

Concepute pentru a permite dezvoltarea microorganismelor, inclusiv a ciupercilor și bacteriilor specifice, gamele de fertilizare Calkorium  și  Calkonutrium  sunt active reale în lupta împotriva: bolilor fungice,secetei prelungite sau deficiențelor de nutrienți.

Premixurile prebiotice Calborium și Calkonutrium asigură inocularea perfectă a elementelor, precum și o activitate biologică optimă în sol. Astfel, ele permit obținerea în fiecare an a recoltelor generoase de ciorchini de struguri, atât în ceea ce privește

CONTACTEZ-NOUS