MONITORIZAREA C MPULUI DE
ANALIZĂ A SOLULUI

Analizați solul și identificați nevoile nutriționale ale plantelor pentru randamente calitative și o dietă bogată în nutrienți

ANALIZA SOLULUI ȘI
ACTIVITATEA BIOLOGICĂ

analyse-de-sol

FCA Fertilisants se oferă să efectueze analize ale solului pentru clienții săi pentru a-i sprijini în elaborarea unui plan de fertilizare adaptat culturilor și tipurilor lor de sol.

Analiza solului este o condiție prealabilă pentru garantarea fertilizării adaptate nevoilor culturilor, în funcție de contextul solului și al climei. Adăugarea unor cantități mari de îngrășământ în sol nu garantează randamente îmbunătățite. Numai rezultatele analizei pot permite reechilibrarea corespunzătoare a solului pentru a hrăni plantele în funcție de nevoile lor specifice. 

Analiza probelor de sol se face în laborator. Mai multe elemente sunt luate în considerare:

  • Conținutul de fosfor, potasiu și azot
  • Nivelul pH-ului
  • Structura și dimensiunea cerealelor solurilor
  • Capacitatea de retenție a apei
  • Și cel mai esențial,
    activitatea biologică a solului și rata sa de materie organică

KIT-UL COMPLET DE ANALIZĂ
PENTRU AGRICULTURA DURABILĂ

Practicile și metodele utilizate în agricultură trebuie să respecte diferite provocări: un nivel mai ridicat de rentabilitate, mediu, precum și sănătatea animală și umană

Pe lângă faptul că oferă un serviciu de analiză a solului,  FCA FERTILISANTS analizează valorile alimentelor în laboratoarele autorizate, garantând fermierilor un nivel ridicat de calitate a produselor recoltate. Deoarece practicile agricole ecologice pot fi uneori suprautilizate, numai analiza reziduurilor de pesticide și a nutrienților garantează calitatea alimentelor. Analiza target food:

  • Nivelul reziduurilor de pesticide
  • Concentrația de vitamine și minerale
  • Alți nutrienți specifici alimentelor analizate

SFATURI GRATUITE

Ai primit rezultatele analizei tale? Profitați de sfaturi gratuite și personalizate pentru a îmbunătăți sustenabilitatea randamentelor dumneavoastră prin soluții de fertilizare eco-alternative.

ALTE BENEFICII
REZULTATE DIN ANALIZE

Analiza solului și analiza alimentelor sunt esențiale pentru a remedia diverse probleme: levigarea, stresul apei, dezvoltarea slabă a rădăcinilor plantelor, prezența agenților patogeni, reducerea materiei organice în sol, concentrația scăzută de nutrienți în plante etc. Rezultatele lor permit să se vizeze ceea ce ar trebui adus în sol și în plante, dar și să se respecte în mod eficient procesele agriculturii durabile

Bioremedierea solului

Bioremedierea solului este un proces care are ca scop curățarea solurilor. Organismele vii sunt astfel folosite pentru a degrada contaminanții nocivi ecosistemelor, care se răspândesc în pământ și în apă. Microorganismele au un rol major în reducerea contaminării pesticidelor toxice și a amprentei de carbon de mediu. Procesul de bioremediere este sprijinit de Agenția pentru Protecția Mediului din Statele Unite.

Agricultură de conservare

Agricultura de conservare utilizează metode care vizează regenerarea activității biologice a solului pentru a crește calitatea și cantitatea randamentelor, pe lângă reducerea poluării ecosistemelor. Aceste metode prevăd o cultivare minimă, asocierea speciilor de plante prezente în sol, acoperirea permanentă a solului și fertilizarea eco-alternativă.

CONTACTEZ-NOUS