CEREALE
DE PAIE

Céréales à paille

CULTIVA
CEREALE DE PAIE

Cerealele de paie sunt cultivate în Franța pe mai mult de 7 milioane de hectare, adică mai mult de 1 din 6 hectare din suprafața agricolă franceză totală. Acest tip de producție include mai multe soiuri în funcție de specie: grâu comun, grâu dur, orz de iarnă, orz de primăvară, triticale, ovăz și altele.

Dacă toamna se caracterizează prin germinarea semințelor și creșterea răsadurilor, primăvara se dezvoltă, iar tulpinile (motoculturile) se înmulțesc și se alungă. Boabele se formează și se umplu la sfârșitul ciclului. În afara iernii, planta se va hrăni pe tot parcursul ciclului său.

Producerea cerealelor de paie, ar fi grâul comun, de exemplu, are două obiective:

  • Continuarea și producția de cereale furajere
  • Creșterea conținutului de proteine din aceste cereale

SFATUL NOSTRU

Pentru a îndeplini aceste 2 obiective paralele, raționamentul fertilizării include 3 criterii:

  • Doza totală
  • Fracționarea
  • Forma de îngrășământ

Doza totală corespunde diferenței dintre nevoile plantei și aprovizionarea cu sol. Aceste livrări includ:

  • Restul de ieșire de iarnă
  • Efectele secundare ale efluenților
  • Mineralizarea reziduurilor vegetale anterioare și a materiei organice din sol

Etapa de mineralizare este fundamentală pentru a face elementele minerale bio-disponibile prezente în mod natural în sol pentru plante. Mineralizarea este o garanție a eficacității unei alimentații bune pe tot parcursul ciclului de cultură până la recoltare, care asigură un randament în cantitate cu boabe bine umplute.

Căutați soluții inovatoare pentru a asigura nutriția cerealelor de paie? Aflați cum  să creșteți biodisponibilitatea nutrienților și să asigurați o nutriție optimă a azotului pentru randamentele de calitate ale cerealelor de paie.

Pentru o mai bună producție de cereale de paie

Adevaratii stimulatori ai activitatii biologice si mineralizarea materiei organice, intervalele de fertilizare Calkorium  si  Calkonutrium  permit cresterea coeficientului real de utilizare a ingrasamintelor.

Formulat pentru a permite dezvoltarea bacteriilor și ciupercilor capabile să mineralizeze și umidificarea, premixurile prebiotice cu Calkorium și Calkonotrium maximizează randamentele atât cantitativ, cât și calitativ pentru fermieri. Ele permit astfel transformarea materiei organice în elemente fertilizante biodisponibile  și în humus, suport hrănitor pentru culturile de paie de cereale.

CONTACTEZ-NOUS