MICROORGANISME
ALE SOLULUI

Promovarea activității biologice a solului pentru a crește vitalitatea și sănătatea plantelor

REVOLUȚIA
MICROORGANISMELOR

FCA Fertilisants oferă soluții de fertilizare care dezvoltă și stimulează microorganismele din sol, generând randamente cantitative și calitative.

Solul sărac în microorganisme se caracterizează printr-un nivel scăzut de activitate biologică care cauzează deficiențe nutriționale pentru plante. Și pe bună dreptate: speciile de plante trebuie să se hrănească cu nutrienți găsiți în mod natural în sol, altfel creșterea lor este limitată, chiar și atunci când există o aprovizionare abundentă de îngrășăminte minerale. Simptomele acestor deficiențe induse de activitatea biologică slabă sunt multiple: limitarea creșterii și pete maronii sau gălbuie pe tulpini și frunze.

micro-organismes

Microorganismele reprezintă câteva miliarde de oameni care stimulează activitatea biologică a solului, ceea ce crește calitatea și cantitatea randamentelor. Aceste elemente favorizează:

  • Dezvoltarea de nutrienti prezente în mod natural în sol
  • Absorbția nutrienților de către plante
  • Instalarea rădăcinilor de plante în profunzime
  • Reducerea agenților patogeni și a bolilor
  • Igienizarea și fertilitatea solului
  • Reducerea levigării și a poluării mediului

TIPURI DE
MICRO-ORGANISME

Fiecare microorganism este reprezentat de o formă de viață: ciuperci și alge microscopice specifice, bacterii și chiar anumite virusuri. De asemenea, numite microbi, microorganismele sunt bio-activatori ai proceselor biologice ale pământului și apei.

Un micro-organism viu este invizibil cu ochiul liber, indiferent de forma sa. Cu toate acestea, este esențial să se asigure echilibrul solului și să se îndeplinească nevoile nutriționale ale omului.

ECHILIBRUL SOLULUI
SĂNĂTATEA UMANĂ

FCA Fertilisants vizează microorganisme adaptate în mod specific nevoilor fiecărei culturi și ale fiecărui sol. Odată vizate, aceste elemente sunt fie stimulate în sol prin intermediul îngrășămintelor Calkorium, sau încorporate direct în suplimente de fertilizare calkonutrium, înmulțindu-și astfel beneficiile pe soluri, plante și sănătatea umană.

IGIENA ȘI ECHILIBRUL SOLURILOR

Cu cât cantitatea și vitalitatea microorganismelor din sol sunt mai mari, cu atât solul este igienizat mai mult. De fapt, pe măsură ce se dezvoltă, ocupă din ce în ce mai mult spațiu care reduce stresul apei, prezența agenților patogeni și dezvoltarea bolilor. Solurile sunt apoi mai echilibrate, ceea ce face posibilă oferirea plantei mai mulți nutrienți prezenți în mod natural în sol: oligoelemente, macroelemente etc.

PLANTA CU FERTILITATE ȘI VITALITATE

Un sol echilibrat permite fertilitatea și vitalitatea plantelor. Prin creșterea rezervelor sale de nutrienți, solul bogat este capabil să ofere plantelor toate elementele de care au nevoie pentru a se dezvolta optim și sănătos. Plantele se hrănesc mai ușor pentru că rădăcinile lor sunt stimulate și cresc adânc. Prin captarea diferitelor elemente nutritive, planta devine bogată în nutrienți benefici pentru oameni.

SĂNĂTATEA UMANĂ

Conținutul nutrițional al alimentelor este o problemă importantă. Multe alimente au fost epuizate de nutrienti de-a lungul anilor, deoarece practicile agricole intensive nu stimulează microorganismele din sol. Un teren bogat în activitate biologică oferă o varietate de elemente nutritive plantei, care permite omului să consume produse bogate în nutrienți și benefice pentru sănătate.

CONTACTEZ-NOUS