CULTIVAREA
PORUMBULUI

culture-du-maïs

CULTIVAREA
PORUMBULUI

Fie pentru recoltarea întregii plante ca însilozare sau pentru producția de cereale, porumbul este o recoltă de primăvară solicitantă, de la însămânțare până la recoltare. Etapa de înțărcare, adică tranziția de la nutriție pe semințe la dezvoltarea rădăcinilor, este fundamentală pentru obținerea unor rezultate ridicate, bogate în energie.

Indiferent de earliness de soiuri utilizate sau de sol și condițiile climatice specifice pentru fiecare regiune, dezvoltarea rădăcină bună de cultivare a porumbului este esențială. În timpul dezvoltării primelor rădăcini porumbul trebuie să beneficieze de toate elementele minerale, cât mai aproape de nevoile sale în timp și spațiu.

SFATUL NOSTRU

Un element esențial în această etapă, biodisponibilitatea fosforului trebuie să fie maximizată cât mai aproape posibil de rădăcini. Mai multe etape fac parte din practicile agricole pe care agricultorul trebuie să le pună în aplicare:

  • Lupta împotriva acidității solului, care poate limita creșterea culturii de porumb prin blocarea macro și micro-elemente, precum și scăderea activității biologice a solului, de exemplu.
  • Fertiliza cât mai aproape posibil de nevoile plantei prin localizarea microgranulelor
  • Promovarea dezvoltării activității biologice și a anumitor tulpini capabile să facă fosforul găsit în mod natural în soluri biodisponibile

Sunteți interesat de soluții complete pentru dezvoltarea optimă a cultivării porumbului? Descoperiți soluții care facilitează creșterea porumbului și cresc randamentele, respectând în același timp ecosistemele.

Pentru o mai bună producție de cultivare a porumbului

Prin creșterea coeficientului real de absorbție a nutrienților, intervalele de fertilizare realizate din premixuri cu Calkorium  și  Calkonotrium  fac posibilă combaterea riscurilor legate de stadiul de înțărcare și creșterea dezvoltării rădăcinilor.

Datorită acestor  premixuri prebiotice,  microorganismele cresc rapid în sol, în special prin inocularea optimă a tulpinilor din sol. Cantitatea de nutrienți, ar fi oligoelementele și fosforul prezente în mod natural în sol crește datorită activității lor enzimatice.

Astfel, activitatea biologică este stimulată, iar pH-ul solului este reechilibrat, permițând culturii de porumb să crească optim. Conținutul energetic al boabelor crește odată cu randamentul cantitativ al culturii.

CONTACTEZ-NOUS