Floarea soarelui

tournesol

CULTIVAREA
FLOAREA SOARELUI

Utilizate în principal în hrana umană, semințele de floarea soarelui sunt apreciate pentru bogăția uleiului său (50 până la 55%).

Riscurile de deficit de bor se referă la soluri calcaroase (pH-ul prea mare), precum și soluri ușoare sau compactate. O astfel de deficiență indusă poate reduce conținutul de ulei cu 5 puncte și producția de cultură cu 7 quintals / ha, sau chiar mai mult!

SFATUL NOSTRU

Pentru a limita incidentele culturale și pentru a reuși să obțină producția bogată în ulei de semințe de floarea soarelui, trebuie respectate următoarele 3 reguli:

  • Asigurarea apariției și înrădăcinarea corespunzătoare a culturii prin poziționarea unei fertilizari "de pornire" și îmbunătățirea structurii solului (lupta împotriva treshing).
  • Controlați nutriția azotului prin poziționarea intrărilor în stadiul optim (de la 5 perechi de frunze la începutul înfloririi).
  • Controlul orice deficit de bor, sinonim cu prăjire frunziș, a se vedea pierderea capului de floare.

Depășirea unei deficiențe de bor și acționând asupra structurii solului pentru a promova stabilirea de floarea soarelui este posibilă prin practicarea fertilizării complete, capabil să acționeze asupra diverșilor factori care ar putea limita randamentul și calitatea culturii.

Pentru o mai bună producție de floarea soarelui

Sunteți interesat să aflați mai multe despre soluțiile de fertilizare pentru cultivarea floarea soarelui?

Practica fertilizării eco-alternative cu gamele Calkorium  și  Calkonutrium  dezvoltată de  FCA Fertilisants permite menținerea randamentelor cantitative și calitative, limitând în același timp efectele diferiților factori, tensiunile biotice și abiotice.

  • Premixul prebiotic, precursor al activității biologice, promovează structurarea solului, înrădăcinarea și nutriția hidrominerală a plantei;
  • Bogăția naturală a oligoelementelor acestor soluții face posibilă limitarea efectului deficiențelor induse;
  • Dezvoltarea microflorei și, în special, activitatea enzimatică a anumitor bacterii (PGPR) face posibilă izarea elementelor blocate, ar fi borul.

Prin îndeplinirea acestor trei obiective, producătorii de semințe de floarea soarelui vedea randamentul și conținutul de ulei din parcelele lor îmbunătăți.

CONTACTEZ-NOUS