HORTICULTURA

fertilisation-arbre-fruitier

CULTIVAREA
POMILOR FRUCTIFERI

Înființată pe termen lung, arboricul fructelor necesită o nutriție hidrominerală constantă, atât în elemente majore (azot, fosfor, potasiu), cât și în oligoelemente. În agricultură, biodisponibilitatea tuturor acestor elemente este esențială. Același lucru este valabil și pentru nutriția pomilor fructiferi și pentru producția de fructe calitative. Capacitățile nutriționale, de gust și de depozitare ale fructelor trebuie, de fapt, să respecte specificații stricte pentru comercializarea lor.

Fiecare element major joacă un rol fundamental în agricultură, în special în arboricultură prin metabolismul pomilor fructiferi:

  • Azot ul asupra creșterii pomiilor și formarea randamentului
  • Fosfor la fotosinteză, respirație și reproducere
  • Potasiu pe calitatea fructelor, conținutul de zahăr și depozitarea

SFATUL NOSTRU

Cultivarea fructelor necesită ca pomii să aibă un sistem de rădăcină suficient de dezvoltat și un sol bine structurat. Acest lucru asigură o nutriție optimă pentru copaci și fructe și limitează formarea deficiențelor.

Prin urmare, cultivatorii de pomi fructiferi trebuie să urmărească aceste două obiective. Ar trebui dezvoltate bune practici și tehnici pentru producția optimă de fructe, precum și pentru gestionarea durabilă a pomilor fructiferi și a parcelelor:

  • Furnizați suficient calciu, magneziu și nutriție organică pentru a menține o structură bună a solului
  • Practicarea fertilizării cu respectarea normelor agroecologice pentru dezvoltarea activității biologice (benzi de iarbă inter-rând, respectarea microfaunei solului etc.)
  • Promovarea simbiozei rizosferei între rădăcinile copacilor și flora fungică și microbiană

Acest ultim punct este fundamental pentru o cultură de fructe stabilită pe aceleași livezi timp de mai mulți ani.

Pentru o producție optimă în horticultura

Doriți să cunoașteți mijloacele existente de promovare a dezvoltării bunelor practici în horticultura?

FCA Fertilisants sprijină toate tipurile de producători, inclusiv horticultorii, în dezvoltarea rădăcinilor pomilor fructiferi, precum și în îmbunătățirea biodisponibilității elementelor majore și a oligoelementelor prezente în mod natural în sol. Pentru aceasta, compania utilizează un premix prebiotic în gama sa Calkorium, un precursor al activității biologice a solului, și un bazin de microorganisme favorabile dezvoltării rădăcinilor pomilor fructiferi prin gama sa Calkonutrium.

Soluțiile de fertilizare organică sunt disponibile pentru toate tipurile de culturi, în special pentru cultivarea fructelor ecologice. În plus, este disponibilă o formare privind fertilitatea biologică a solului.  

O îmbunătățire a producției de fructe în arboricultură se reflectă nu numai în randamentele de pe parcelă, ci și mai presus de toate în calitățile nutriționale  și de conservare ale fructelor.

CONTACTEZ-NOUS