Rapiţă

CULTURA
RAPIȚĂ

colza

Un cap de rotație excelent pentru sistemele agricole, cultivarea semințelor de rapiță poate rupe dezvoltarea anumitor buruieni care apar frecvent cu alte culturi. Stabilit la sfârșitul verii, un câmp de rapiță permite absorbit azotul în toamnă și, astfel, limitează pierderile acestui element fertilizant prin levigare în timpul iernii.

Creșterea plantelor este direct legată de condițiile de însămânțare și de dezvoltarea unui sistem de rădăcini adecvat. Rapița poate suferi de o lipsă sau un exces de apă, de aciditate prea ridicată în sol sau de biodisponibilitatea slabă a azotului sau fosforului. Toți acești factori limitatori au astfel un impact asupra diferitelor criterii de randament la recoltare: volumul producției, conținutul de ulei al semințelor etc.

Semințele de rapiță sunt cultivate în Franța și pe scară mai largă la nivel internațional, pentru a fi utilizate în diverse scopuri:

  • Alimente umane datorită bogăției sale în ulei
  • Hrana pentru animale din derivații săi (prăjituri cu ulei)
  • Producția de biocombustibili

De asemenea, cunoscut sub numele de brassica napus, rapiță este o producție cu multe utilizări, în special pe continentul european.

SFATUL NOSTRU

Există soluții și practici care se adaptează solurilor și sistemelor de producție pentru a asigura randamentul fiecărei parcele. Descoperiți recomandările adecvate care ar trebui aplicate pentru a promova dezvoltarea rapidă a rădăcinilor, indiferent de condițiile specifice referitoare la parcele:

  • Controlul pH-ului solului prin furnizarea de modificări minerale de bază
  • Însămânțare superficială
  • Stimularea activității biologice
  • Amplasarea aprovizionării cu fosfor și azot

Doriți sfaturi personalizate cu privire la creșterea semințelor de rapiță? Aflați să creșteți conținutul de ulei al semințelor sau chiar să faceți însămânțarea pentru a optimiza producția parcelelor.

Pentru o producție optimă de rapiță

 FCA Fertilisants oferă îngrășăminte Calkorium  și suplimente de fertilizare Calkonutrium  care facilitează asimilarea nutrienților prin rapiță, precum și promovează dezvoltarea rădăcinilor.

Soluțiile propuse promovează dezvoltarea microorganismelor, în special prin inocularea tulpinilor din sol care cresc cantitatea de nutrienți naturali pentru plantă: oligoelemente,azot organic și macroelemente. Aceste elemente stimulează activitatea biologică, reechilibrează pH-ul solului și, astfel, dezvoltă creșterea cultivării semințelor de rapiță.

Prin utilizarea acestor soluții, randamentul culturii crește atât cantitativ, cât și calitativ, în special prin conținutul oleaginos al semințelor.

CONTACTEZ-NOUS