Lucerna

luzerne

CULTIVAREA
LUCERNEI

O plantă furajeră bogată în proteine, cultura lucernei este în plină dezvoltare.

Un supliment excelent în rații pentru rumegătoare, acest leguminoase este foarte popular cu crescătorii și trebuie să fie gestionate ca o cultură cu drepturi depline în sisteme agricole mixte. În scopul de a optimiza randamentele, un început bun pentru cultură este o prioritate.

SFATUL NOSTRU

Această leguminoasă trăiește în simbioză cu bacteriileRhizobium meliloti, care, odată instalate în noduli rădăcină, are capacitatea de a fixa azotul prezent în aer și, astfel, să-l pună la dispoziție pentru plantă. Această simbioză poate fi limitată de diverși factori abiotici care perturbă sistemul radicular al lucernei sau dezvoltarea bacteriilor Rhizobium. Ca atare, putem cita:

  • Excesul de apă care creează condiții anaerobe
  • Secetă
  • Aciditatea solului
  • Decontarea

Toate practicile care vizează reducerea acestor factori limitatori maximizează randamentele de lucernă în creștere.

De exemplu, liming nu numai că ajută la combaterea acidității, dar, de asemenea, întărește structura solului pentru a rezista compactării, și mai presus de toate asigură o aprovizionare suficientă de calciu necesar pentru dezvoltarea plantei. De asemenea, toate practicile care vizează o mai bună dezvoltare a rădăcinilor implică lupta împotriva secetei și extinderea nișei ecologice a rizosferei, permițând o relație simbiotică între plantă și Rhizobium meliloti.

Pentru o producție mai bună

Doriți să asștiți mai multe despre mijloacele disponibile pentru a crește părul rădăcină de lucernă?

Permițând dezvoltarea microorganismelor în rizosferă, premixul prebiotic al îngrășămintelor Calkorium  și suplimentele de fertilizare Calkonutrium creează condiții optime pentru a stimula relația simbiotică dintre lucernă și  bacteriile Rhizobium. Astfel, prin dezvoltarea în continuare a sistemului său rădăcină, planta este mai rezistent la diferite subliniază abiotice atunci când începe. În consecință, randamentul său la hectar crește în anii care urmează stabilirii sale.

CONTACTEZ-NOUS