CIRCULARĂ
ECONOMICĂ

Ce este economia circulară? Cunoscută și sub denumirea de „economie de dezvoltare durabilă”, economia circulară constă în limitarea consumului și a risipei de materii prime, în special în întreprinderi. Există două tipuri de aceste materii prime: nutrienți biologici și factori de producție tehnici care urmează să fie reciclate.


ECONOMIA
DEZVOLTĂRII AGRICOLE DURABILE

Mult timp limitată la întreprinderile care lucrează în gestionarea deșeurilor și a reciclării, economia circulară se referă acum la sectorul agricol. Spectacolul agricol internațional care a avut loc în Franța în 2019 a adus această temă în prim-ție și, pe bună dreptate: practicile agricole sunt responsabile pentru o mare parte din emisiile de gaze cu efect de seră și consumă cantități mari de apă. Acordând o atenție deosebită utilizării resurselor, precum și practicilor agricole utilizate, îmbunătățește:

  • Impactul producției asupra mediului
  • Apropierea de consumatori


FCA Fertilisants ACTOR AL ECONOMIEI CIRCULARE

FCA Fertilisants oferă soluții inovatoare de fertilizare pentru o agricultură durabilă și respectarea principiilor principale ale economiei circulare. Compoziția îngrășămintelor și a suplimentelor de fertilizare include materii prime de origine vegetală, precum și premixuri cu Calkorium® și Calkonotrium® brevetate de marcă. Avantajele acestor componente sunt multiple.
economie-circulaire

Materii prime de origine vegetală

Materiile prime care compun soluțiile de fertilizare ale  FCA Fertilisants sunt de origine agroindustrială, naturală și vegetală. Acest lucru face posibilă hrănirea plantelor și energizarea solurilor datorită elementelor biologice de pe pământ. Prin urmare, reziduurile de fertilizare se integrează în mod natural în solul din care provin, fără a polua.

În parteneriat cu agro-industriașii, FCA Fertilisants fermentează melasa de sfeclă pentru a produce drojdii, aminoacizi și în special gelatină. Când aceste elemente sunt extrase, se creează formule bazate pe azot, potasă, fosfor și sulf.

Premixuri pentru reducerea gazelor cu efect de seră și reducerea apei

Premixurile Calkorium și  Calkonutrium  au avantajul de a energiza viața biologică a solurilor prin stimularea microorganismelor prezente în mod natural în sol. Această viață biologică face solul fertil, ceea ce face posibilă „capcana” gazelor cu efect de seră.  INRA  estimează că solurile constituie cel mai mare spațiu biologic de stocare a carbonului de pe pământ, cu excepția oceanelor și a anumitor roci.

Prin încurajarea fertilității solului, plantele captează mai mult CO2 din aer prin fotosinteză. Acest lucru le permite apoi să descompună mai mult carbon în materie organică, și în cele din urmă, în humus.

Cu cât mai multe plante se hrănesc cu soluri fertile, cu atât mai ușor au acces la nutrienții naturali de care au nevoie. Datorită dezvoltării bune a sistemului lor de rădăcină, plantele sunt mai puțin sensibile la stresul apei.

CONTACTEZ-NOUS