SFECLĂ
DE ZAHĂR

betterave-sucriere

CULTURA
SFECLEI DE ZAHĂR

Un producător de sfeclă de zahăr trebuie să poată beneficia de o cultură cu randament ridicat, cu cantitatea maximă de zahăr la hectar. Randamentul și conținutul de zaharoză al sfeclei sunt determinate de cantitatea de radiație solară capturată în timpul procesului de creștere a plantei.

Pentru a reuși să optimizeze rezultatele producțiilor lor, indiferent de condițiile meteorologice, fermierii au instituit practici agronomice specifice. Aceste practici vizează promovarea dezvoltării rapide și a calității culturilor de sfeclă de zahăr. Pregătirea solului, calitatea și apariția semințelor, dezvoltarea plantei și spațierea dintre liniile de însămânțare sunt toate puncte de luat în considerare în raționamentul strategiei agronomice care urmează să fie utilizată.

SFATUL NOSTRU

Cultivarea sfeclei de zahăr este foarte sensibilă la pH-ul solului. Scopul unui pH apropiat de neutru asigură un nivel bun de randament al zaharozei în parcelă. Acest lucru are un impact favorabil asupra:

  • Nutriția minerală a sfeclei
  • Structura solului (limitează tracțiunea, așezările)
  • Activitatea biologică în sol

Un pat de semințe bine structurat garantează, de asemenea, apariția rapidă a plantelor, ceea ce duce la randamente ridicate și cantitativ ridicate.

Sunteți interesat de sfaturi personalizate? Aflați să îmbunătățiți nivelul de randament al producției dumneavoastră, stabilind cu succes recolta în funcție de specificul acesteia.

Pentru o producție mai bună

Îngrășămintele Calkorium  și suplimentele de fertilizare Calkonutrium  oferite de FCA Fertilisants facilitează instalarea corectă a culturii, precum și asimilarea nutrienților prin sfeclă.

Soluțiile de fertilizare ale mărcii stimulează dezvoltarea microorganismelor în culturile de sfeclă de zahăr. Aceste microorganisme permit inocularea solului, ceea ce facilitează creșterea cantității de nutrienți naturali, precum și absorbția lor de către plantă. Printre nutrienții care se dezvoltă: azot organic, macroelemente sau chiar oligoelemente. Esențiale pentru stimularea activității biologice a solurilor, aceste elemente reechilibrează, de asemenea, pH-ul solului, asigurând creșterea optimă a sfeclei.

Prin utilizarea acestor soluții, evaluarea producției de sfeclă de zahăr crește. Cantitatea și calitatea sfeclei sunt mai mari, în special printr-o concentrație mai bună de  zaharoză.

CONTACTEZ-NOUS