CERCETARE ȘI
DEZVOLTARE

Crearea de soluții de cercetare și dezvoltare și de fertilizare inovatoare pentru o agricultură durabilă

Cercetare și dezvoltare pentru
agricultură durabilă

FCA Fertilisants este specializată în cercetarea și dezvoltarea formulelor de fertilizare pentru a face față diferitelor provocări:

  • Stagnarea randamentelor producției
  • Fertilitatea și echilibrul solului
  • Poluarea ecosistemelor
  • Sănătatea și vitalitatea plantelor
  • Cantitatea de aportul de nutrienți din alimente

Toate formulele propuse sunt elaborate în urma cercetărilor care dovedesc eficacitatea elementelor utilizate, în special microorganismespecifice, pe soluri, plante și sănătatea umană.


Premixurile cu Calkorium®  și  Calkonutrium® sunt brevetate și provin din programele de cercetare și dezvoltare ale brandului. Soluțiile rezultate din programe sunt testate pe ferme experimentale, ceea ce permite FCA Fertilisants să obțină  autorizații care dovedesc eficacitatea inovațiilor propuse.

PROGRAMELE NOASTRE
R&D

FCA Fertilisants sunt rugați în mod regulat să intervină în diferite țări pentru a rezolva diverse probleme de producție. Programele de cercetare și dezvoltare sunt înființate pentru a găsi soluții specifice la obstacolele întâmpinate de fermieri și, astfel, pentru a transforma problemele în inovații.

01

Oxigenarea câmpurilor de orez

Regiunea Hanoi din Vietnam

Câmpurile de orez sunt terenuri scufundate în apă ale căror soluri nu sunt foarte fertile, deoarece acestea nu sunt oxigenate. Echipa de experți FCA Fertilisants a intervenit în regiunea Hanoi pentru a găsi o soluție la lipsa oxigenării terenului, ceea ce a cauzat probleme de randament.
În urma acestei vizite, formulele bazate pe bacterii anaerobe au fost special concepute pentru a permite microorganismelor să trăiască cu sau fără oxigen în pământ și, astfel, să permită plantei să se hrănească
02

Stagnarea producției de cartofi și morcovi

Zori de zi în Franța

Unul dintre primii clienți pe care FCA Fertilisants i-a însoțit a fost un producător de cartofi și morcovi ale cărui soluri au fost caracterizate printr-o viață mai lentă. Această „oboseală a solului” a redus cantitatea de nutrienți prezenți în mod natural în pământ într-o formă asimilabilă, ceea ce a împiedicat plantele să absoarbă cantitatea de nutrienți organici de care aveau nevoie.Acesta este modul în care a fost creat unul dintre suplimentele emblematice de fertilizare Calkonatrium® ale brandului, care are un efect „energizant” asupra activității biologice a solului.
03

Stresul apei de porumb

Bothaville în Africa de Sud

Regiunea Bothaville din Africa de Sud suferă de stres semnificativ la apă, care încetinește randamentele. La fel ca majoritatea culturilor din regiune, parcelele de porumb vizitate de echipa de FCA Fertilisants au produs plante cu rădăcini superficiale. Această dezvoltare rădăcină săraci nu a permis plantelor să absoarbă suficientă apă și să crească optim.Suplimente de îngrășăminte cu putere specifică asupra dezvoltării rădăcinii au fost create, prin urmare, pentru a permite rădăcină să crească prin capturarea mai multă apă. Această inovație face acum posibilă dezvoltarea și asigurarea randamentelor parcelelor din această regiune.
04

Levigare și insecticide pe plantații de citrice

Statul Florida în Statele Unite

Universitatea din Florida instituție academică utilizează expertiza FCA Fertilisants pentru a rezolva o problemă dublă în Florida livezi de citrice: rezistenta plantelor la insecticide și eroziunea solului. Solurile plantațiilor vizitate erau nestructurate, astfel încât plantele nu mai puteau să se apere împotriva insectelor, în ciuda utilizării insecticidelor la cantități de trei ori mai mari decât cele obișnuite. Nivelul scăzut de activitate biologică în soluri generate de practicile agricole intensive a cauzat, de asemenea, probleme de eroziune în plantații.Calkonutrium® îngrășăminte cu putere specifică pentru sanitația și activitatea biologică a solurilor au fost dezvoltate pentru a înlocui agenții patogeni cu microorganisme care garantează sănătatea plantelor și de a reduce levigarea.
05

Poluarea apei

Statul Connecticut în Statele Unite ale Americii

Probleme cu înflorirea algelor într-o sursă de apă au fost raportate echipei FCA Fertilisants de către Universitatea de Stat din Connecticut. Originea algelor nu a venit din alimentarea cu apă, ci din levigarea solurilor din jur. Fiind nestructurate, solurile au creat levigare care să permită intrărilor poluante să prolifereze până la rezervă și să genereze astfel multiplicarea algelor.Premixurile utilizate în îngrășămintele noastre și în suplimentele noastre de fertilizare au fost dezvoltate pentru a ajuta microorganismele să crească și să se stimuleze. Acest lucru permite plantelor să absoarbă mai multe elemente, ceea ce reduce reziduurile de intrare și poluarea lor în apă.
06

Putregai maro pe păstăi

Coasta de Fildeș în Africa

Putregaiul brun pe păstăile de cacao a fost observat de experții noștri din Coasta de Fildeș într-o plantație care suferă de o scădere semnificativă a producției. Deoarece lucrările de pregătire a terenului nu au fost luate în considerare la plantare, fertilitatea solului a fost slabă. Solul nu s-ar mai putea apăra în mod natural împotriva agenților patogeni, care au generat putregai brun pe păstăi.Soluțiile Calkonutrium care permit solurilor să lupte în mod natural împotriva agenților patogeni într-un climat tropical au fost dezvoltate, generând astfel o sănătate optimă a plantelor.

CONTACTEZ-NOUS