Lunca

herbe

CULTIVAREA
LUNCII

Obiectivele unei așa-numite pășuni naturale “permanente” diferă de obiectivele unei pășuni temporare. De aceea, este recomandabil să se adapteze principiile culturale bazate pe specificul anumitor pajiști.

Menținerea calității bune a pajiștilor pe termen mediu și lung este sinonimă cu producția de materie uscată și valoarea nutritivă. Această întreținere se bazează pe doi piloni fundamentali cunoscuți de crescători: gestionarea materiei organice și a pH-ului solului.

SFATUL NOSTRU

Pentru a promova dezvoltarea leguminoaselor, un semn de creștere a ierbii de înaltă calitate, este necesar să se lupte împotriva acidității naturale a solului. Există mai multe motive pentru aceasta:

  • Anumite specii sau soiuri din preerii au o cerere mare de calciu
  • Nodulii de leguminoase care facilitează gestionarea azotului în parcelă se dezvoltă cel mai bine în sol cu pH> 6
  • Cu cât pH-ul este mai aproape de neutru, cu atât este mai ușor de gestionarea materiei organice la fermă.

Prin menținerea unui pH bun în sol, echilibrul dintre microorganisme este adaptat pentru a facilita mineralizarea și umidificarea materiei organice. Acest lucru generează tone de materie uscată la hectar și valori furajere bune în preerii.

Sunteți preocupat de asigurarea producției de iarbă? Descoperiți formule complete pentru a gestiona pH-ul solului și pentru a facilita gestionarea materiei organice în pajiști.

Pentru o mai bună producție de iarbă în pajiști dvs.

Datorită bioactivatorilor prezenți în premixurile prebiotice Calkorium  și  Calkonutrium,  microorganismele se înmulțesc rapid și natural în sol. Această multiplicare permite o bună degradare a materiei organice,atât în unitățile fertilizante utilizabile de speciile de pășuni, cât și în humus stimulând astfel fertilitatea solului.

Prin combaterea eficientă a acidității solurilor din pajiști, soluțiile propuse de FCA Fertilisants aduc beneficii tuturor speciilor de plante, sporind în același timp bogăția și diversitatea cultivării ierbii. Soluțiile de fertilizare propuse promovează randamentul culturii de iarbă, crescând atât cantitativ, cât și în ceea ce privește valorile furajere.

CONTACTEZ-NOUS