CONSERVAREA
AGRICULTURII

Stimularea vieții solului pentru o agricultură durabilă.

O SCHIMBARE
DE PARADIGMĂ

FCA Fertilisants oferă soluții care respectă principiile agriculturii de conservare.

Randamentele culturilor au stagnat mai mult de 20 de ani, în ciuda practicilor agriculturii intensive. Și pentru un motiv bun: anumite practici utilizate au epuizat fertilitatea biologică a solului. Această sărăcire duce, în general, la o absență virtuală a râmelor, probleme de levigare, pounding solului sau de deficiențele plantelor în  micro-elemente.

Numai stimularea activității biologice a solului face posibilă creșterea calității și cantității randamentelor. Și, din motive întemeiate, acțiunea materiei organice și a microorganismelor revoluționează echilibrul pământului, precum și creșterea plantelor, promovând:

  • Dezvoltarea nutrienților naturali pentru plantă
    microorganisme, oligoelemente, azot natural, altele
  • Reducerea bolilor și a agenților patogeni
    Răsaduri, călcări, mucegai, altele
  • Scăderea aporturilor de îngrășăminte cerute de plantă
LASĂ UN PATRIMONIU BOGAT

O provocare pentru fermierii
de mâine

Fertilitatea solului a continuat să scadă în ultimii 20 de ani. Rezultatele tehnicilor convenționale de cultivare au avut un efect negativ asupra fertilității solului de-a lungul anilor. Într-adevăr, deși arat și utilizarea intensivă a îngrășămintelor în sol au dus la creșterea rapidă a randamentelor, acest lucru este greu de făcut astăzi. Cele mai multe culturi au randamente stagnante și sunt de calitate inferioară, în ciuda progreselor genetice.

FCA Fertilisantsajută fermierii să le dea moștenire un capital cultural mai bogat decât cel pe care l-au moștenit. Prin propunerea de îngrășăminte de origine naturală și suplimente de fertilizare  promovarea sănătății plantelor, culturile au din nou soluri bogate în activitatea organică.De formare privind fertilitatea solului este, de asemenea, oferite.

AGRICULTURA DE CONSERVARE:
EXPERTIZA NOASTRĂ

Expertiza FCA Fertilisants se referă la principiile fundamentale ale agriculturii de conservare:
  • Rotatia
  • Utilizarea de acoperire a plantelor favorizând însămânțarea superficială
  • Reducerea treptată a solului
  • Restituirea reziduurilor de pe suprafața solului
  • Practica de eco-fertilizare
  • Stocarea carbonului în sol
  • Bioremedierea solului
  • Sănătatea umană
  • Calitatea apei

Deoarece agricultura de conservare are un sistem specific de cultivare, FCA Fertilisants oferă cunoștințele și expertiza sa tehnică pentru a ajuta fermierii care caută schimbarea. Sfatul oferit acoperă diferite elemente: etapele de tranziție necesare pentru a practica agricultura de conservare, tipurile de microorganisme pentru a dezvolta în funcție de sol și culturi, ajustarea de împrăștiere, sau chiar tehnici de tacâmuri.

FORMARE PROFESIONALĂ | Fertilitatea biologică a solului: descoperirea unui ciclu anual

Oferim un nou curs de formare pe tema managementului fertilității solului. Acesta se adresează fermierilor preocupați de generarea de randamente agricole calitative și cantitative, precum și de conservarea solului și a mediului.

Adoptarea unor practici și tehnici agricole responsabile are un impact asupra securității nutriționale a consumatorilor și asupra schimbărilor climatice.

Subtemele de formare sunt următoarele: acoperirea plantelor, rolul microorganismelor, practicile de însămânțare, rotația culturilor, restituirea reziduurilor, economia circulară, inițiativa 4 la 1000, ecofertilizarea, calitatea apei și bioremedierea.

CONTACTEZ-NOUS